Пазаруване online

  В съвременният  свят ролята на интернет е водеща за човешкото общество. И в частност пазаруването онлайн става все по-значимо за човека.  Огромна част от хората по един, или друг начин са използвали предимствата на онлайн пазаруването. Но  дали знаем какво да направим, за да е нашето онлайн пазаруване на достатъчно добро ниво?

 

  И така нека да се запознаем с някои принципи на онлайн пазаруване:

  На първо място трябва да си уточним точно какво искаме да си купим. След като сме наясно с желанията си трябва да изберем съответният онлайн магазин.

 

- Следващата ни стъпка е да си изберем съответната категория от менюто на магазина. Например избираме телевизор.

 

- На второ място  трябва да си изберем продукта от  предлаганата форма за търсене от нашият магазин. Избрахме Sony. Намираме подходящия модел, достъпната за джоба ни цена, предпочитания дизайн на артикула.

 

- От списъка с артикули избираме, това което ни харесва. За нашата покупка тази стъпка е задължителна, но не е достатъчна. Сега вече трябва да кликнем на продукта за да можем да видим подробностите посредством опцията „филтър”. Преглеждаме техническите данни дизайн, възможности  на нашият телевизор – въобще цялата налична информация дадена от магазина. Ако получената информация ни е достатъчна и ни устройва, можем да пристъпим към следващата стъпка. В противен случай търсим още информация в подходящи търсачки.

 

-Ако всичко е наред да пристъпим към следващата ни дейност. Следва да кликнем на  „поръчай” и да добавим продукта в кошницата за продукти. В последната описваме единична цена, броя артикули, обща цена, ако искаме още продукти даваме опцията  „добави още продукти”, „запази промяната”, „поръчай”.

 

- По-нататъшната ни работа включва: Регистрация и (или) вход в съответния магазин; избор на форма за плащане (с наложен платеж, по банков път,  с банкова карта, чрез TBI credit); адрес на доставка и  данни за фактурата.

 

- При плащане с TBI credtit чрез Ти Би Ай Кредит калкулатор се дава възможност запознаване със сроковете, оскъпяването и схемите за разсрочено плащане. Трябва да се съгласите да бъдат обработени личните ви данни. За тази цел трябва да изисквате  декларация за кредит, да маркирате полето със съгласие за обработка на данните ви. След което ще очаквате обаждане от длъжностно лице на Ти Би Ай кредит  в рамките на един час (ако сте направили поръчката  от 9 – 19 часа), за финализиране на потребителския кредит.

 

-За  плащане по банков път трябва да изтеглите проформа фактура.

-  Когато използвате банкова карта ще е необходимо да  отворите платежната страница на банката ви. Там ще запишете данните на банковата ви карта. Ако транзакцията е успешна на екрана ще се появи бележка за транзакция , която може да принтирате.

 С това сте приключили с онлайн пазаруването.





{START_COUNTER}